YSK film hazırladı: Oy nasıl kulanılır?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 22 Temmuz Pazar günü yapılacak genel seçimler nedeniyle ''oyların nasıl kullanılacağı''na dair vatandaşı bilgilendirici film hazırladı.

YSK'nın, seçimlerin kuralına uygun yapılması, seçmenin oyunun ziyan olmaması ve oyların demokratik ortamda kullanılabilmesi için ''oyların nasıl kullanılacağına dair'' hazırladığı film, TRT'de yayınlanacak.

Filmde, Necmi Yapıcı'nın ''Ayrılsak da Beraberiz'' dizisinde canlandırdığı ''Feridun Bitir'' tiplemesi. vatandaşlara nasıl oy kullanacaklarını anlatıyor. Filmde, evden çıkarken seçmenin hangi belgeleri yanında getireceği, oyunu nasıl kullanacağı, oy kullandıktan sonra mürekkebin istenmeyen başka yerlere dağılmaması için neler yapacağı gibi bilgilere yer veriliyor.

Filmde gerekli belgelerini yanına alarak, sabah erken saatte oyunu kullanmaya giden Feridun Bitir, seçmenlere de ''mutlaka oy kullanmaları, yanlarına seçmen bilgi kağıdı ve kimlik belgesi almaları, sıra beklememek için oy kullanmaya erken gitmeleri'' konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber